Recipe: pasta met pesto van boerenkool en gamba’s

Posted on

media_xll_8175478Hoofdgerecht voor 4 personen:
– 12 gamba’s (maat 10/15, vers of diepvries)
– 200 g boerenkool
– snuifje bicarbonaat
– 150 g pecorino (of een andere oude schapenkaas)
– een bussel kervel
– 60 g pijnboompitten
– 1/2 teentje look
– 15 cl olijfolie                               picture: © Verne.
– 1/2 citroen
– 500 g spirelli (of fusilli)
– scheutje olijfolie
– 100 g mascarpone
– 100 g rucola
– peper van de molen
– zout


Bereidingswijze:
Ontdooi de gamba’s, indien nodig.

Breng een pot water aan de kook met een snuif bicarbonaat.

Spoel de boerenkool en snij de taaiste stelen en bladnerven weg. Scheur de bladeren in stukken. Kook de boerenkool gedurende 3 minuten. Giet af, spoel onder koud water en knijp er het meeste vocht uit.

Maak de pesto. Snij de pecorino in kleine blokjes en doe ze in de blender. Voeg de boerenkool toe, de helft van de bussel kervel, de pijnboompitten en de look,
giet er de olijfolie bij en mix.

Proef de pesto en voeg naar smaak citroensap, peper en zout toe. Laat de blender nog eens kort draaien.

Breng voor de pasta een ruime pot met gezouten water aan de kook.

Maak ondertussen de gamba’s schoon. Verwijder het pantser en de staart, maar laat de koppen zitten. Maak een ondiepe insnijding langs de rug en haal het darmkanaal weg.

Kook de spirelli gaar. Reken een minuut korter dan wat er op de verpakking staat. Giet af en houd warm.

Verhit een scheut olijfolie in een ruime braadpan op een hoog vuur.

Leg de garnalen in de sissende olie, en kruid met peper en zout. Bak ze kort en krachtig, een kleine 2 minuten en draai ze om; anderhalve minuut later zijn ze gaar.

Giet de spirelli in een opdienkom en roer de mascarpone erdoorheen. Meng er een flinke portie van de boerenkoolpesto onder en proef. Voeg naar smaak peper of zout toe.

Strooi er royaal kervel- en rucolablaadjes over, schik er de gebakken gamba’s op en serveer meteen.

receipt: c Jeroen Meus

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s